fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Filosofisk eksistens og litteratur

DERFOR SKAL DU VÆLGE FILOSOFISK EKSISTENS OG LITTERATUR

Vi kommer til at arbejde i spændet mellem litteraturen og den filosofiske tradition. Vi kommer til at læse uddrag af aktuelle og klassiske filosofiske, litterære og idehistoriske værker.  

I filosofisk eksistens og litteratur handler det om, at stille sig selv de store spørgsmål i livet. Det handler om at blive bedre til at tænke og argumentere og blive klogere på tilværelsens grundstrukturer. 

Hvad er religion? Hvad er sandhed og hvorfor bliver vi urolige over fake news? Er vores tilværelse og forståelse bestemt af tiden? Er etik hævet over historien eller er alt historisk relativt? Med nedslag i idehistorien, litteraturen og filosofien vil vi undersøge, hvordan man gennem tiden har forstået, hvad det vil sige at være menneske. Vi vil lade litteraturen og filosofien spejle sig i hinanden, og diskutere den palet af aktuelle problemstillinger, der åbnes op for.

Du kan sammensætte dit skema HELT efter dine ønsker! Se også:

Underviser i filosofisk eksistens og litteratur

Underviser i filosofisk eksistens og litteratur

TORBEN K. JENSEN

Filosofien omgiver os i alle de sammenhænge vi bevæger os ii, den ligger på spring i alle de valg vi foretager. Det felt skal vi dykke ned i og udvide det historisk, samfundsmæssigt og litterært. Jeg har 30 års erfaring fra forskning og undervisning ved Aarhus universitet indenfor emnerne politisk filosofi, politisk teori, politisk kultur, politisk retorik, demokratiteori, dansk politik samt undervisning og læring. Jeg elsker magien i undervisning når fakta, begreber og idéer ved fælles anstrengelse “falder på plads”, og verden bliver større og rigere med mulighed for at navigere mere kyndigt.

Email: m_gravesen@hotmail.com

 

Underviser i filosofisk eksistens og litteratur

Underviser i filosofisk eksistens og litteratur

Forstander og underviser

Jeg har en stor lidenskab for idehistorie, litteratur og filosofi. Jeg elsker en god og dyb samtale, og elsker at udfordre mig selv tankmæssigt med  nye perspektiver. I faget Filosofisk eksistens og litteratur skal man bare medbringe sin nysgerrighed og lyst til sandhed. Jeg har beskæftiget mig en del med  Nietzsche, Dostojevskij, Kierkegaard og Heidegger.  Jeg har studeret Idehistorie og filosofi i 6 år på Aarhus Universitet og Eberhard-Karls Universitet i Tyskland i Tübingen.   

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN