fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

fortælleakademiet

2. Modul – alle moduler kan tages uafhængigt af hinanden

 

20.-24. oktober 2021

Undervisere: Ann-Mai-Britt Fjord, Vigga Bro og Else Mathiassen

Fortællerens Værktøjskasse

Vi har alle hørt og fortalt historier. Det er del af det at være sammen. Fra generation til generation, mellem venner eller på arbejdet. I den lille kreds eller måske fra en scene. 

På Fortælle Akademiets første modul koncentrerer vi os om fortællerens håndværk, dvs de redskaber og enkle teknikker der kan hjælpe os til at blive mere bevidste om og bruge den mundtlige fortællers virkemidler.

Vi skal arbejde med kropssproget og stemmens mange muligheder, kontakten til sanserne og de indre billeder, rytme og musikalitet samt  fortællenærvær og figurarbejde. Vi vil undersøge rummets betydning for os selv og vores tilhørerne og vi tager en tour de force i fortællingens mange genre fra ”Der var engang” til historien skabt og fortalt lige nu!

Medbring en lille fortælling (max 5 min.) som du kan fortælle.

Alle er velkomne – modulet henvender sig både til dig, som vil hente inspiration og mod til at komme godt i gang med at fortælle og til den garvede fortæller, der trænger til at ”få slebet redskabet”.

Aftenprogrammerne byder bl.a. på:

  • Oplæg om fortællingen gennem tiderne. Fra de gamle fortællere, gøglerne balladesangerne til vore dages mangfoldige fortællere lokalt som globalt. 
  • Besøg af Vigga Bro, der præsenterer sin nye bog: Magi. En bog om historiefortælling.
    Vigga Bro skriver: “Det er fascinerende at et menneske kan komme ind på en tom scene og sætte lige så meget igang i publikums hoveder som et helt teater. Kun fortælleren og publikum, der sammen skaber en anden verden. Det er magisk. Den kan en historiefortæller bruge hele sit liv på at udforske. Det har jeg skrevet en bog om, hvor jeg prøver at få det ned på papiret, som jeg har arbejdet med, forsket og undervist i gennem mange år.”
  • Fortællecafè med sang, dans og musik.

 

Ugeprogram:

Kan hentes øverst på siden.

pris:

Dobbeltværelse 3500,-
Eneværelse 4000,-
Eneværelse m. bad 4500
Ekstra dag 700,-

1. rate på 500,- skal betales ved tilmelding, det resterende beløb 4 uger før kursusstart.

Tilmelder du dig  3 til 8 moduler tilbydes du en ekstra dag med mulighed for individuel undervisning fra 700 kr.

Ann-Mai-Britt Fjord
Igennem de sidste 30 år har Ann-Mai-Britt udgjort den ene halvdel af Klezmerduo, som har specialiseret sig i den jødiske klezmermusik kombineret med personlige fortællinger.

Hun har taget uddannelsen ”Storytelling for Life” v. Inger Lise Oelrich og er sidenhen blevet inviteret ind som medlem af European Storytelling and Peace Council, som består af 20 fortællere fra 12 forskellige lande.

Vigga Bro
Vigga Bro blev uddannet skuespiller ved Aarhus Teater i 1961, hvor hun var tilknyttet teatret i tre år og derefter blev freelance på bl.a. Det Kongelige Teater, Folketeatret, Ungdommens Teater, Det Ny Scala og ABC Teatret. 

Derudover er hun sceneinstruktør og har undervist på Statens Teaterskole, men har i de senere år fokuseret på historiefortællingen. 

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN