Derfor skal du vælge politik!

En guide til forståelse af magt!

Hvor der er to mennesker sammen, er der også politik. I alle fællesskaber findes interesser, magt og strategisk kommunikation. Vi studerer politiske taler og magtens mange ansigter og bliver gode til at få øje på ’det politiske’ og bedre til at definere, formulere og varetage egne politiske interesser.

Klimakrise og demokratiet

Vi tager livtag med de helt store politiske udfordringer som klimakriserne, voksende økonomiske ulighed, digital overvågning og vores liberale demokratis udfordringer. Hvad bør gøres, hvem har interesser i status quo og hvem i forandring, hvem har magt og hvem vinder kampen om at definere problemet, hvad magter vi selv at gøre?

Politisk kultur
Undervejs undersøger vi hvor vores egne politiske holdninger kommer fra, fordyber os i vores fælles politiske kultur og får styr på, hvor partierne kommer fra, hvad de står for – til hjælp til næste valg – og hvordan det danske politiske system virker.

Undervisningen er undersøgende, analyserende og diskuterende og med oplæg fra både lærer og elever. Hver uge leverer eleverne på skift aktuelle nyhedshistorie og politisk udspil til politisk diskussion.

Besøg fra politikere og inspirerende meningsdannere!

I foråret 2022 havde vi bl.a. besøg af Marlene Wind som er professor i statskundskab og leder af Center for Europæisk Politik ved Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet og den politiske kommentator Jens Ringberg.

… få kørekort til politik og gå i clinch med de store politiske problemer.

Underviser i Politik

TORBEN K. JENSEN

Torben har 30 års erfaring fra forskning og undervisning ved Aarhus universitet indenfor emnerne politisk filosofi, politisk teori, politisk kultur, politisk retorik, demokratiteori, dansk politik samt undervisning og læring. Han elsker magien i undervisning når fakta, begreber og idéer ved fælles anstrengelse “falder på plads”, og verden bliver større og rigere med mulighed for at navigere mere kyndigt.

Torben underviser i politik og sociologi.

I Foråret 2022 vil eleverne også møde Professor i statskundskab Malene Wind og den politiske kommentator ved Danmarks Radio – Jens Ringberg.