fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Argentinsk Tango

Periode: 14. juli – 20. juli 2024

Kursusleder: Else Mathiassen

Argentinsk tango – På bølgen den blå – kursusoversigt:

Tangoen er længsel og inderlighed, sensualitet og kontrollerede passioner.

Tango er fuld af drilleri og udfordring – parret leger og improviserer sig gennem dansen. En dans, der på den ene side danses efter et bestemt system, og på den anden side danses frit og improviseret.

Vi skal danse på det sikre trægulv på landjorden, men en enkelt aften tager vi ud på gyngende grund og udskifter dansesalens gulv med skibets planker. Selvom blæsten går frisk over Limfjordens vande håber vi ikke på søsyge.

Vi sejler på Limfjorden og fantasien tager os over det store hav til Argentina. Et møde mellem danske traditioner og tangoens hist og væsen. Alt sammen gennem undervisning og gennem morgen samlinger og aftenarrangementer med foredrag, fortællinger, fællessang og underfundige samtaler. Dannelse og dans.

Der vi blive undervist i 2 x2 lektioner om dagen, i 2 af de 3 daglige undervisningssekvenser man kan se i skemaet (se download program). Om aftenen vil der være Tango-café.
Alle vil blive undervist af alle.

Undervisere: Lotte Thrane. Daniel Carlson. Gunner Svendsen, Ann Berit Sourial

Kursusleder : Else Mathiassen.

 

Medvirkende: 

pris for argentinsk tango:

Dagskursist  4200,-
Dobbeltværelse 4900,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 5500,-
Eneværelse  5600,-
Eneværelse m. bad/toilet 6200,-

Når du tilmelder dig skal du betale 500 kr. i depositum. Kursusprisen opkræves ca. 8 uger før kursusstart.

Har du spørgsmål til din tilmelding, kan du altid kontakte os på 88 77 97 20.

 Daniel Carlsson er vokset op i en tangofamilie. Daniel og hans søster, Jessica, har sammen startet en tangoskole i Lund og Malmø.
Jessica og Daniel begyndte at turnere i Finland, Danmark, Norge, Japan, Tyrkiet, Grækenland osv. Senere, blev Daniel dansepartner med Anna Sol og sammen turnerede de i USA, Rusland, Island, Tyskland og Schweiz. Jessica og Daniels skole, Tangokompaniet blev den største tangoskole i Sverige og den havde stor betydning for tangoens synlighed i Sverige.  Daniel danser med Lotte Thrane.

Gunner Svendsen har undervist og optrådt med argentinsk tango utallige steder både herhjemme og i udlandet. Han underviser til dagligt i København, hvor han også arrangerer den populære tangosalon, La Boca.


Ann Berit Sourial har en baggrund som balletdanser og har undervist og optrådt i
mange forskellige lande. I tango undervisningen lægger hun særlig vægt på teknik, kropsholdning og samspillet med partneren.

 

 

Else Mathiassen er kursusleder og danser sammen med Jens Bredholt. Else har været forstander på Vestjyllands Højskole og der har hun afholdt adskillige tangokurser. Vi har nu fornøjelsen af Else på Højskolen Mors, hvor hun underviser i Fortælle Akademiet

Jens Bredholt har danset tango i mange år og undervist på Vestjyllands Højskole. Jens er også kursusvært sammen med Else Mathiassen. 

 

 

Lotte Thrane kommer fra tangoskolen “Tango Malevaje” i Aarhus. Lotte har danset tango i mere end 25 år, og tog som noget af det første til Buenos Aires i mesterlære hos Giselle Anne & Gustavo Naveira. Derfor tager hun naturligt afsæt i den moderne tango og dens måde at se tangoen på. Hun er optaget og fortryllet af tangoens sprog og rum: af den autentiske, nonverbale dialog og af det improviserede fremfor det koreograferede”. Lotte danser med Daniel Carlsson. 

 

 

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693 • EAN:5790002725647

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN