fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Argentinsk Tango

Periode: 14. juli – 20. juli 2024

Kursusleder: Else Mathiassen

med dansen på rejse – kursusoversigt:

Med dansen på rejse.

En Tangouge på Mors fører os fra det lokale til det globale og tilbage igen: Vi bevæger os ud på dansegulvet og rejsen begynder. En rejse i mange retninger.

Den argentinske tango er længsel og inderlighed, sensualitet og kontrollerede passioner.
Den ene fører den anden gennem et væld af sjove og sindrige trinkombinationer. En dans, der på den ene side danses efter et bestemt system, og på den anden side danses frit og improviseret og er fyldt med drilleri, udfordring og tillid.
Vi lærer hinanden og os selv at kende i dansen. Vi lærer om vores egen og andres kulturer. I dansen, i fortællinger, foredrag, forestillinger, ture sang og samtaler.

Der vil blive undervist på 3 niveauer: Begyndere, let øvede og øvede. Der vil dagligt være 2 moduler på hvert trin. Niveau skal krydses af på tilmeldingen.
Hver aften sluttes af med ”Tangobar”.
Udenfor tangosalen er der mulighed for at øve selv, men også mulighed for at nyde den storslåede natur omkring skolen og plaske lidt i fjorden eller i skolens varmtvandsbassin.

Hver dag serveres overdådige måltider fra skolens bæredygtige køkken.

Argentinsk tango er for alle. Vi gør, hvad vi kan for at få en ligelig fordeling mellem førere og følgere. Hvis du tilmelder dig uden egen dansepartner, kan du derfor risikere at komme på venteliste indtil kabalen går op. 

 

 

Medvirkende: 

pris for argentinsk tango:

Dagskursist  4200,-
Dobbeltværelse 4900,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 5500,-
Eneværelse  5600,-
Eneværelse m. bad/toilet 6200,-

Når du tilmelder dig skal du betale 500 kr. i depositum. Kursusprisen opkræves ca. 8 uger før kursusstart.

Har du spørgsmål til din tilmelding, kan du altid kontakte os på 88 77 97 20.

 Daniel Carlsson er vokset op i en tangofamilie. Daniel og hans søster, Jessica, har sammen startet en tangoskole i Lund og Malmø.
Jessica og Daniel begyndte at turnere i Finland, Danmark, Norge, Japan, Tyrkiet, Grækenland osv. Senere, blev Daniel dansepartner med Anna Sol og sammen turnerede de i USA, Rusland, Island, Tyskland og Schweiz. Jessica og Daniels skole, Tangokompaniet blev den største tangoskole i Sverige og den havde stor betydning for tangoens synlighed i Sverige.  Daniel danser med Lotte Thrane.

Gunner Svendsen har undervist og optrådt med argentinsk tango utallige steder både herhjemme og i udlandet. Han underviser til dagligt i København, hvor han også arrangerer den populære tangosalon, La Boca.


Ann Berit Sourial har en baggrund som balletdanser og har undervist og optrådt i
mange forskellige lande. I tango undervisningen lægger hun særlig vægt på teknik, kropsholdning og samspillet med partneren.

 

 

Else Mathiassen er kursusleder og danser sammen med Jens Bredholt. Else har været forstander på Vestjyllands Højskole og der har hun afholdt adskillige tangokurser. Vi har nu fornøjelsen af Else på Højskolen Mors, hvor hun underviser i Fortælle Akademiet

Jens Bredholt har danset tango i mange år og undervist på Vestjyllands Højskole. Jens er også kursusvært sammen med Else Mathiassen. 

 

 

Lotte Thrane kommer fra tangoskolen “Tango Malevaje” i Aarhus. Lotte har danset tango i mere end 25 år, og tog som noget af det første til Buenos Aires i mesterlære hos Giselle Anne & Gustavo Naveira. Derfor tager hun naturligt afsæt i den moderne tango og dens måde at se tangoen på. Hun er optaget og fortryllet af tangoens sprog og rum: af den autentiske, nonverbale dialog og af det improviserede fremfor det koreograferede”. Lotte danser med Daniel Carlsson. 

 

 

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN