fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Hvordan er hverdagen på
Højskolen Mors?

 

FOR INTERNATIONAL STUDENTS CLICK HERE

 

Sådan bor du på Højskolen Mors

På dit højskoleophold kommer du til at bo på enkelt-, dobbelt- eller tremandsværelse i et af vores tre elevhuse: Bjerget, Bakken og Dalen. I husene er der et sofaområde, et tekøkken med køleskab og mikro-bølgeovn og nyrenoverede, fælles badeværelser. Få værelser har eget bad og toilet. I hvert hus er der 10 værelser – alle med den skønneste natur lige uden for vinduet, hvor der ofte kommer hjorte forbi.

Værelserne er møblerede med seng, garderobeskab og skrivebord. Det er også i husene, du finder vaskemaskine og tørretumbler. Desuden har vi en lille kiosk med alt fra tandpasta til chips, der kan forsøde dit højskoleophold.

På Højskolen Mors kan du ønske både kønsopdelt eller kønsneutralt værelse. 

Hvis du ønsker at bo på kønsopdelt værelse, og din kønsidentitet ikke afspejles af dit CPR-nummer, skriver du blot dette ved tilmelding, så vi kan tildele dig et værelse med det køn, du identificerer dig som. 

 

Hvordan kommer man hertil???

Skolen har 2 små biler og en 9-personers bil som eleverne må bruge. Derfor er det altid muligt at få et lift til stationen, hvis man skal hjem i weekenden. Vi har mange elever, der kommer fra Århus og Sjælland, så selvom vi ligger langt fra København, så er det stadig muligt at komme hjem i løbet af opholdet. Vi har én forlænget weekend hver måned, hvor de fleste elever tager hjem, men det er altid muligt at blive på skolen. Vi har ca. 10-15 internationale elever på hvert hold, som er på skolen hele opholdet. Eleverne betaler en lille billeje, hvis de bruger dem privat.

 


Sådan spiser du på Højskolen Mors 

Kursusprisen dækker kost, logi og undervisning, mens du er på højskole. Til daglig serverer vi mad tre gange dagligt fra vores økologiske køkken. I weekender og helligdage er der mokost og aftensmad, så du kan stå senere op. Vi går højt op i at servere sund og inspirerende mad af lokale råvarer og i at mindske madspild. På sigt skal vores permahave (som du kommer til at arbejde med i faget Permakultur) forsyne os med lækre, hjemmedyrkede grøntsager. Udover de daglige hovedmåltider, bliver der serveret eftermiddagsboller og en gang imellem en lille kage.

Det koster ikke ekstra at være veganer eller vegetar, men vi vil gerne kontaktes, hvis du er glutenallergiker, laktoseintollerant eller multiallergiker.

Sådan bruger du fritiden på Højskolen Mors

På dit højskoleophold er der rig mulighed for at dyrke dine interesser i fritiden. Vi har et varmtvandsbassin, et hyggeligt kreaværksted, brætspilslounge, bordtennis, fodboldbane og en biograf, der alt sammen er til fri afbenyttelse. I baghaven ligger Salgjerhøj – et godt sted at være alene, se en smuk solnedgang, kysse med kæresten eller ringe til mor. Stranden ligger 5 minutter fra skolen og der er også mulighed for at gå mange gode ture i den smukke natur. Sidst men ikke mindst, har vi også en elevbar, som er rammen om fester i weekenderne. Du har ikke været til en fed fest, før du har været til fest på dit højskoleophold! Eleverne styrer weekenderne og planlægger weekendens tema og aktiviteter. Vi drikker ikke alkohol i hverdagen, da det er vigtigt at alle møder op til undervisningen, så musik ikke mangler deres trommeslager. Til gengæld giver vi den gas i weekenderne! De fleste elever vælger at blive på højskolen alle weekender, men det er selvfølgelig altid muligt at tage hjem i weekenden, hvis man ønsker det. Det er også muligt at få gæster i weekenderne. 


Internationale elever på Højskolen Mors

På Højskolen Mors vil der på nogle semestre være engelsktalende højskoleelever. Når dette er tilfældet, vil fællesbeskeder og dele af kommunikationen i fagene foregå på dansk og engelsk. 

Studietur – sådan rejser du på Højskolen Mors
Når vi tager på studietur, så arbejder vi på at rejse så bæredygtigt som muligt. Studieturen gik i 2022 til Rom med bus. Det var en fantastisk hyggelig måde at rejse på, hvor turen i sig selv var en oplevelse! I Rom var vi bl.a. til vinsmagning på et vinslot, vi indspillede musik i Scene Music Studio, vi besøgte Europas største filmby, spillede livekoncert midt i byen og meget mere.    

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693 • EAN:5790002725647

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN