Højskolelivet
Karen: “Jeg fik et hjem på Mors”
Hej, mit navn er Karen, og jeg gik på Højskolen Mors på to ophold. Da jeg skulle vælge højskole søgte jeg et sted, hvor der var plads til forskellige slags mennesker, fællesskab og nærvær. Så da jeg besøgte højskolen her første gang, så var jeg egentlig ikke i tvivl. Jeg kunne mærke jeg ville få det hele her.
Jeg blev så glad for fag, lærere, miljøet på skolen og naturen selvfølgelig, at jeg liiige måtte tage et ophold mere. Det fortrød jeg ikke! Jeg havde to skønne ophold, hvor jeg fik prøvet alle mine interesser af, fik stillet en masse nysgerrighed og fik helt fantastiske venskaber.
Ikke mindst fik jeg også et hjem på Mors. Så jeg vil til hver en tid opfordre til at tage på højskole. Og Højskolen Mors indeholder alt den hjertevarme man drømmer om i et højskoleophold!
Hvordan er hverdagen på
Højskolen Mors?
FOR INTERNATIONAL STUDENTS CLICK HERE
Sådan bor du på Højskolen Mors
På dit højskoleophold kommer du til at bo på enkelt-, dobbelt- eller tremandsværelse i et af vores tre elevhuse: Bjerget, Bakken og Dalen. I husene er der et sofaområde, et tekøkken med køleskab og mikro-bølgeovn og nyrenoverede, fælles badeværelser. Få værelser har eget bad og toilet. I hvert hus er der 10 værelser – alle med den skønneste natur lige uden for vinduet, hvor der ofte kommer hjorte forbi.
Værelserne er møblerede med seng, garderobeskab og skrivebord. Det er også i husene, du finder vaskemaskine og tørretumbler. Desuden har vi en lille kiosk med alt fra tandpasta til chips, der kan forsøde dit højskoleophold.
På Højskolen Mors kan du ønske både kønsopdelt eller kønsneutralt værelse.
Hvis du ønsker at bo på kønsopdelt værelse, og din kønsidentitet ikke afspejles af dit CPR-nummer, skriver du blot dette ved tilmelding, så vi kan tildele dig et værelse med det køn, du identificerer dig som.
Vejledning på Højskolen MorsPå Højskolen Mors får du en vejledningssamtale i begyndelsen af forløbet som afklarer hvad du ønsker at få ud af dit ophold, og hvis der nogle ting som vi skal vide eller du skal vide for at du får et godt ophold. I midten af opholdet har vi også en individuel vejledningsamtale som er en status på opholdet, og en samtale om hvilke planer du har efter opholdet. I samme periode vil vi også have en midtvejsevaluering på hele holdet. Endelig har du mulighed for en vejledningssamtale i slutningen af dit ophold hvis du ønsker det. Der vil desuden være huslærere man løbende kan tale med, typisk når de er på vagt. Skal man til uddannelsesvejleder eller besøge studie-relevante institutioner, kan man få fri til det fra undervisning.
Hvordan kommer man hertil???
Skolen har 2 små biler og en 9-personers bil som eleverne må bruge. Derfor er det altid muligt at få et lift til stationen, hvis man skal hjem i weekenden. Vi har mange elever, der kommer fra Århus og Sjælland, så selvom vi ligger langt fra København, så er det stadig muligt at komme hjem i løbet af opholdet. Vi har én forlænget weekend hver måned, hvor de fleste elever tager hjem, men det er altid muligt at blive på skolen. Vi har ca. 10-15 internationale elever på hvert hold, som er på skolen hele opholdet. Eleverne betaler en lille billeje, hvis de bruger dem privat.
Sådan spiser du på Højskolen MorsKursusprisen dækker kost, logi og undervisning, mens du er på højskole. Til daglig serverer vi mad tre gange dagligt fra vores økologiske køkken. I weekender og helligdage er der mokost og aftensmad, så du kan stå senere op. Vi går højt op i at servere sund og inspirerende mad af lokale råvarer og i at mindske madspild. På sigt skal vores permahave (som du kommer til at arbejde med i faget Permakultur) forsyne os med lækre, hjemmedyrkede grøntsager. Udover de daglige hovedmåltider, bliver der serveret eftermiddagsboller og en gang imellem en lille kage.
Det koster ikke ekstra at være veganer eller vegetar, men vi vil gerne kontaktes, hvis du er glutenallergiker, laktoseintollerant eller multiallergiker.
Sådan bruger du fritiden på Højskolen Mors
På dit højskoleophold er der rig mulighed for at dyrke dine interesser i fritiden. Vi har et varmtvandsbassin, et hyggeligt kreaværksted, brætspilslounge, bordtennis, fodboldbane og en biograf, der alt sammen er til fri afbenyttelse. I baghaven ligger Salgjerhøj – et godt sted at være alene, se en smuk solnedgang, kysse med kæresten eller ringe til mor. Stranden ligger 5 minutter fra skolen og der er også mulighed for at gå mange gode ture i den smukke natur. Sidst men ikke mindst, har vi også en elevbar, som er rammen om fester i weekenderne. Du har ikke været til en fed fest, før du har været til fest på dit højskoleophold! Eleverne styrer weekenderne og planlægger weekendens tema og aktiviteter. Vi drikker ikke alkohol i hverdagen, da det er vigtigt at alle møder op til undervisningen, så musik ikke mangler deres trommeslager. Til gengæld giver vi den gas i weekenderne! De fleste elever vælger at blive på højskolen alle weekender, men det er selvfølgelig altid muligt at tage hjem i weekenden, hvis man ønsker det. Det er også muligt at få gæster i weekenderne.
Internationale elever på Højskolen MorsPå Højskolen Mors vil der på nogle semestre være engelsktalende højskoleelever. Når dette er tilfældet, vil fællesbeskeder og dele af kommunikationen i fagene foregå på dansk og engelsk.
Studietur – sådan rejser du på Højskolen Mors
Når vi tager på studietur, så arbejder vi på at rejse så bæredygtigt som muligt. Studieturen gik i 2022 til Rom med bus. Det var en fantastisk hyggelig måde at rejse på, hvor turen i sig selv var en oplevelse! I Rom var vi bl.a. til vinsmagning på et vinslot, vi indspillede musik i Scene Music Studio, vi besøgte Europas største filmby, spillede livekoncert midt i byen og meget mere.
Mail: info@hoejskolenmors.dk
Tel. +45 88 77 97 20
cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693 • EAN:5790002725647
©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN