fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Højskolelivet

Hvordan er hverdagen på et højskoleophold på Højskolen Mors?

 

Sådan bor vi

På dit højskoleophold kommer du til at bo på enkelt-, dobbelt- eller tremandsværelse i et af vores tre elevhuse: Bjerget, Bakken og Dalen. I husene er der et hyggeligt sofaområde, et lille tekøkken med køleskab og mikro-bølgeovn og nyrenoverede, fælles badeværelser. Få værelser har eget bad og toilet. I hvert hus er der 10 værelser – alle med den skønneste natur lige uden for vinduet, hvor der ofte kommer hjorte forbi.

Værelserne er møblerede med seng, garderobeskab og skrivebord. Det er også i husene, du finder vaskemaskine og tørretumbler til fri afbenyttelse. Desuden har vi en lille kiosk med alt fra tandpasta til chips, der kan forsøde dit højskoleophold.

På Højskolen Mors kan du ønske både kønsopdelt eller kønsneutralt værelse. 

Hvis du ønsker at bo på kønsopdelt værelse, og din kønsidentitet ikke afspejles af dit CPR-nummer, skriver du blot dette ved tilmelding, så vi kan tildele dig et værelse med det køn, du identificerer dig som. 


Sådan spiser vi 

Kursusprisen dækker kost, logi og undervisning, mens du er på højskole. Til daglig serverer vi mad tre gange dagligt fra vores lækre, økologiske køkken. I weekender og helligdage er der mokost og aftensmad, så du kan stå senere op. Vi går højt op i at servere sund og inspirerende mad af lokale råvarer og i at mindske madspild. På sigt skal vores permahave (som du kommer til at arbejde med i faget Permakultur) forsyne os med lækre, hjemmedyrkede grøntsager. Udover de daglige hovedmåltider, bliver der serveret eftermiddagsboller og en gang imellem en lille kage.

 

Sådan bruger vi fritiden

På dit højskoleophold er der rig mulighed for at dyrke dine interesser i fritiden. Vi har et varmtvandsbassin, et hyggeligt kreaværksted, brætspilslounge, bordtennis, fodboldbane og en biograf! I vores baghave ligger Salgjerhøj – et godt sted at være alene, se en smuk solnedgang, kysse med kæresten eller ringe til mor. Stranden ligger 5 minutter fra skolen og der er også mulighed for at gå mange gode ture i den smukke natur. Sidst men ikke mindst, har vi også en elevbar, som lægger ramme om sjove fester i weekenderne. Man har ikke været til en fed fest før man har været til fest på sit højskoleophold! Højskolefester er noget helt særligt. Eleverne styrer weekenderne og planlægger weekendens tema og aktiviteter. Vi drikker ikke alkohol i hverdagen, da det er vigtigt at alle møder op til undervisningen, så musik ikke mangler deres trommeslager. Til gengæld giver vi den gas i weekenderne! De fleste elever vælger at blive på højskolen alle weekender, men det er selvfølgelig muligt at tage hjem, hvis man ønsker det. 


Internationale elever

På nogle højskoleophold vil der være engelsktalende højskoleelever – så vil fællesbeskeder og dele af kommunikationen i fagene foregå på dansk og engelsk.

Studietur – sådan rejser vi
Når vi tager på studietur, så arbejder vi på at rejse så bæredygtigt som muligt. Studieturen gik i 2021 til Rom med bus. Det var en fantastisk hyggelig måde at rejse på, hvor turen i sig selv var en oplevelse! I Rom var vi
bl.a. til vinsmagning på et vinslot, vi indspillede musik i Scene Music Studio, vi besøgte Europas største filmby, spille livekoncert midt i byen og meget meget mere!   

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN