fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Åbne arrangementer 

Højskoleaften på Højskolen Mors

Hver onsdag aften kl. 19.30 er der højskoleaften på Højskolen Mors. De fleste arrangementer er åbne, hvor du har mulighed for at opleve højskolestemningen til en koncert eller et spændende foredrag.

Følg med på siden her, hvor vi løbende opdaterer alle arrangementerne.
Prisen er typisk 75 kr. for skolekredsmedlemmer og 100 kr. for ikke medlemmer. Dette er inkl. kaffe og kage.
Tilmelding sker på mail til info@hojskolenmors.dk. Vi glæder os til at se jer!

Kalender 2024

 

19/08 Fællessang – ud i den blå

Kom og vær med mandag aften til stemningsfuld fællessang, hvor Forstander Nikolai Seidelin leder os gennem en række smukke, nye og velkendte sange. Denne aften ligger i tråd med kulturvandring – en aften hvor vi gennem sangen forbinder os med naturen, hinanden og den rige danske kulturarv – og samtidig en musikalsk optakt til det kommende Kulturmøde.
Tag din sangglæde med, og lad os synge os ud i den blå sammen!

 

20/08 Intim koncert v. Barbara Tholozan

Skal din tirsdag aften være noget udover det sædvanlige? Så kom til Intim koncert på Højskolen Mors med den franske sangerinde Barbara Tholozan, der vil tage dig med på en smuk, passioneret rejse i de store, klassiske, franske kærlighedssange, der blandt andet byder på velkendte sange af Edit Piaf.

Barbara bliver akkompagneret af Nicolai Seidelin på klaver. 

21/08 RØST i det mundtlige rum

Modige unge fra Danmark, Finland, Færøerne, Grønland, Norge og Sverige træder frem  med ærlige taler og brændende budskaber. Røst er en talerskole, der arbejder for at give unge modet til at tage ordet.
Røst, elsker det mundtlige rum og den kraft, der ligger i at stille sig frem, tage ordet og blive hørt og forstået – uanset om det drejer sig om at brage igennem på talerstolen, til demonstrationen, til bestyrelsesmødet, frivilligarrangementet eller på festivaler og folkemøder.
Røst vil også kunne opleves på Kulturmødet Mors.

04/09 Heidi Dahlsveen – Folkeeventyr og livshistorier

Mimesis Heidi Dahlsveen er fortæller og førstelektor ved OsloMet – storbyuniversitetet, Fakultet for teknologi, kunst og design, institut for æstetiske fag.

Siden 1996 har Heidi Dahlsveen arbejdet som professionel fortællekunstner både nationalt og internationalt, med et særligt fokus på at gøre traditionelle fortællinger relevante i nutiden.

Hun er også førstelektor i mundtlig fortællekunst ved Høgskolen i Oslo og Akershus, hvor hendes forskning spænder over “artistic research” og empirisk forskning. Hendes seneste kunstneriske projekt er “23.27 – om at miste et barn”.

11/09 En aften i Dostojevsky’s fodspor

Foredrag om Dostojevsky. Foredraget er på engelsk og afholdes af underviser, filminstruktør og manuskriptforfatter Aage Rais og Forstander Nicolai Seidelin

18/09 “De serien” Ungdoms Bureauet

Det er nemt at antage, hvilket liv en ung person har, hvis de bliver beskrevet med ord som “hjemløs” , “kronisk syg” , eller “flygtning”.
Men hvad indebærer det rent faktisk at være ung og leve med et stigma?
Og hvad har man egentlig brug for?
Det giver kun mening at spørge dem, som bliver omtalt.
Derfor har vi i samarbejde med Ungdoms Bureauet inviteret gæster med stigma, som fortæller deres historie. Formålet er at nedbryde tabu og afstigmatisere de emner, som Ungdoms Bureauet berører gennem deres udgivelser.

Afholdes kl.16.00 på dansk.

09/10 Adric – human liberary

Adric har stor erfaring som underviser, fra at arbejde for Europarådet med træning i menneskerettigheder, retsstat og demokrati, til 14 år som højskolelærer. Hans undervisningsmetoder er baseret på erfaringsbaseret læring, hvor eleverne får mulighed for at opleve noget gennem rollespil, diskussioner eller aktiviteter og derefter reflektere over deres reaktion og hvordan dette relaterer sig bredere til samfundet.

På 90 minutter får publikum chancen for at møde 4 forskellige dele af regnbuen. Mange mennesker er bevidste om mærkaterne og stereotyperne, men ved at lade publikum sidde og drikke kaffe med transpersoner, en fyr der er HIV-positiv eller en der er interesseret i antropomorfe dyrekarakterer, giver det dem mulighed for at møde personen bag mærkatet.

 

23/10 Ove Korsgaard – Den Folkelige Tradition og Fremtidens Frie Skoleformer 

Glæd jer til en inspirerende aften i selskab med forsker og forfatter Ove Korsgaard, en af Danmarks førende eksperter inden for folkelige bevægelser.

Ove Korsgaard vil dykke ned i den særlige danske folkelige tradition, der har skabt højskole-, efterskole- og friskolebevægelsen. Han vil belyse de ideer og den åndelige drivkraft, der har formet disse skoler gennem tiden. Derudover vil han give et aktuelt perspektiv på Danmark i en global kontekst, hvor unge mistrives, og de vestlige demokratier er under pres. Korsgaard vil også komme med sit bud på, hvad opgaven kan være for de frie skoleformer – både nu og i fremtiden.

 

07/11 Aske Ebbesen – Fra virkelighed til fantasi

Aske er en professionel historiefortæller og skuespiller, der skaber skarpt udformede fortællinger inspireret af hverdagsobservationer og de nære omgivelser.
Hans optrædener er præget af stærkt scenisk nærvær og en tæt kontakt med publikum.
Uanset om han fortæller om ungdommens overgange, improviserede vildskaber eller novellelignende skæbnehistorier, er humoren altid en central del.
Aske optræder med sine egne historier over hele landet – på teatre, museer, fortælle- og litteraturfestivaler – for både børn og voksne. Han arbejder også som skuespiller, lydbogsindlæser og podcaster, men det er den mundtlige fortælling, der står hans hjerte nærmest. I 2020 vandt han Wordsfestivalens hovedpris.

20/11 Amalie Hallberg

Kom og hør Amalie, en passioneret og dedikeret ung kvinde, som allerede i sine tidlige 20’ere har opnået bemærkelsesværdige ting. Amalie er en del af bestyrelsen i Amnesty International, hvor hun arbejder for at fremme menneskerettigheder på globalt plan. Hun rejser verden rundt for at koordinere Amnesty’s initiativer, altid med et hjerte, der banker for retfærdighed og frihed.

Som tidligere elev på Højskolen Mors har Amalie en dyb forståelse for fællesskab og engagement, og hun vil dele sine inspirerende erfaringer fra frontlinjen i kampen for menneskelig værdighed og rettigheder. Oplægget vil blive holdt på engelsk – kom og bliv løftet af hendes utrolige rejse og indsigtsfulde historier fra sit arbejde med at skabe en mere retfærdig verden.
Oplægget vil foregå på Engelsk.

27/11 Nicolai Seidelin Latin Quartet – En jazz rejse gennem nordisk melankoli og latinamerikansk livsglæde

Nikolai Seidelin præsenterer en musikalsk rejse, der smelter nordisk melankoli sammen med livsglæden fra Cuba og Brasilien. Med over 13 besøg i Cuba og erfaring fra turnéer med cubanske kunstnere, leverer Seidelin et unikt og medrivende musikalsk univers. Hans kompositioner er både melodiske, iørefaldende og med et stærkt rytmisk fundament, der indbyder til både eftertænksomhed og fest.

Denne aften har Nikolai Seidelin (trommer). samlet et hold af dygtige musikere, der vil løfte koncertoplevelsen til nye højder:

  • Jimmy Nyborg – Svensk trompetist med smukke nordiske toner.
  • Anders Boye Knudsen – Bassist fra Aalborg, der lægger en solid bund.
  • Silvano Pagliuca – Virtuos pianist fra Venezuela, der tilfører elegance og dybde.

Kom og oplev en aften, hvor nordisk jazz møder den varme puls fra Latinamerika!


 

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693 • EAN:5790002725647

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN