fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Åbne arrangementer 

Højskoleaften på Højskolen Mors

Hver onsdag aften kl. 19.30 er der højskoleaften på Højskolen Mors. De fleste arrangementer er åbne, hvor du har mulighed for at opleve højskolestemningen til en koncert eller et spændende foredrag. 

Følg med på siden her, hvor vi løbende opdaterer alle arrangementerne. 
Prisen er typisk 75 kr. for skolekredsmedlemmer og 100 kr. for ikke medlemmer. Dette er inkl. kaffe og kage. 
Tilmelding sker på mail til info@hojskolenmors.dk. Vi glæder os til at se jer!

Kalender 2022

 

31.08 Fortælleaften – Gilgamesh
En stor fortæller, fortæller en stor historie. Jesper Lacour fortæller den 4000 år gamle dramatiske myte om Gilgamesh. Det er en historie om krænkelser, venskab, universelle kræfter, liv, død og kærlighed. Alt sammen sat i scene af Jesper La Cours energiske, fysiske og engagerede fortælleudtryk.

07.09. Det kinesiske sprogs skattekammer ved Pierangelo Pompa
Kina er en af verdens ældste civilisationer og er i dag det land i verden med den største befolkning overhovedet. Dyk ned i det spændende kinesiske sprog med Pierangelo Pompa, der igennem en årrække har studeret landet, dets kultur og sprog.  

14.09. Samtalesalon: Samtykke og grænser
Samtykkeloven fylder i september to år – men hvilken betydning har den haft? Denne aften vil vi på Højskolen Mors debattere og gøre hinanden klogere på samtykke og grænser, ført an af lektor Torben Jensen.  

21.09 Teatervandring ved højskolens teaterelever
Kom med af de bugtede stier, ind under de svimlende trætoppe og op langs den storslåede Salgerhøj ledt an af højskolens teaterelever, der på vandringen vil fremføre stemningsfulde digte. 

27.09 Teaterforestilling v. den argentinske teatergruppe Zizi Productions
Oplev den Cannes-vindende skuespiller Eva Bianco og resten af den bjergtagende argentinske teatergruppe Zizi Productions, når de fremviser deres tre showcases: La Sapo, Lullaby samt immigrant projektet, hvor gruppen behandler minder om migration. 

05.10 På tur i den blå
Højskolesangbogen er noget helt særligt! Ikke kun for de danske højskoler, men for hele den danske kulturarv. Kom med på tur i Højskolesangbogen til fællessang med musikvidenskaber Jacob Mosgaard.

12.10 Grundtvig gennem sange
Nicolai Frederik Severin Grundtvig er suverænt den forfatter, der har flest sange i Højskolesangbogen: Hele 86. Højskolen Mors’ forstander, Nikolai, tager dig denne aften med på en nærmere undersøgelse af manden med de mange sange og visioner.

02.11 Foredrag med Vores Europa
Peter Laugesen og Elena Askløf fra Vores Europa undersøger unge europæeres liv, kampe og aktivisme. Få et unikt indblik i, hvad der rører sig i Europa og i unge eruopæeres liv lige nu. Hvem er de unge europæere? Hvad optager dem, bekymrer dem, får dem til at drømme store drømme? Og hvordan kan vi som ungdomsgeneration skabe de forandringer, vi gerne vil se? Vores Europa giver ungdommen en stemme i en samtid, hvor der tales meget om, men for sjældent med de unge.

09.11 Fortællinger ved Fortælleakademiet
Vil du med på tur i fortællingernes skattekammer? Måske få gåsehud, forfærdes og forundres? Oplev Fortælle Akademiet, og dets karismatiske fortællere på Højskolen Mors denne aften.  

16.11 Tvivlens Riddere om Hamlet, Faust og Peer Gynt v. Nikolai Seidelin
Foredrag ved skolens forstander. 

TIRSAG D. 22.11 Ekstraordinær højskoleaften m. foredrag v. Professor emeritus Jørgen Elklit
Hvor svært kan det være at afholde et valg? Svært – hvis man kikker ud i verden. 
Mød professor, Jørgen Elklit, Aarhus Universitet, der gennem mere end 30 år har rådgivet om valg og overgang til demokrati i bl.a. Sydafrika, Bosnien, Nepal, Tanzania, Lesotho, Afghanistan og Kenya. 
Hør om, hvornår valg er demokratisk, og hvornår de ikke er. Og hvorfor diktatorer og autokrater både har travlt med at afholde valg, samtidig med at de manipulerer dem. Hvad var helt galt med afstemningerne, som Rusland iscenesatte i Ukraine om fire områders tilslutning til Rusland? Forstå hvorfor folketingsvalget d. 1. november 2022 historisk. Kort sagt: Forstå, hvorfor valg er vigtige. 

23.11 På tur i den blå 
Endnu en aften i fællessangens tegn! Kom med på tur i Højskolesangbogen ledt an af skolens musiklærer: Musikvidenskaber Jacob Mosgaard.  

30.11 Ungarsk aften
I indeværende semester har Højskolen Mors glæde af fire ungarske studerende, der denne aften vil tage os med på tur i den spændende, ungarske kultur og tradition: Vi skal spise ungarsk mad, danse ungarsk kædedans, høre ungarsk musik og meget mere. 

7.12 Koncert med Barbara Tholozan og Jacob Mosgaard
Fransk kærlighed er noget helt særligt – oplev den tryllebindende franske passion, når Barbara Tholozan, der er fransk sangerinde og skuespiller, og skolens musiklærer, Jacob Mosgaard, denne aften tager os med på rejse i de store, franske kærlighedssange. 

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN