fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Events 

Folk high school evenings at Højskolen Mors

Every wednesday night at 19.30 there is a folk high school evening at Højskolen Mors. Most events are open, where people who don't live at the school have the opportunity to experience the folk high school atmosphere for a concert or an exciting lecture. 

Stay tuned to the page here, where we regularly update all the events. 
The price is typically 10€ for school district members and 13,50€ for non-members. This is incl. coffee and cake. 
Registration is by email to info@hojskolenmors.dk. We are looking forward to seeing you!

Kalender 2023

 

11.01 Carl Nielsens betydning og historie
Bliv klogere på den store, danske komponist Carl Nielsen, når skolens musiklærer, musikvidenskaber Jacob Mosgaard, dykker ned i musikerens spændende historie. 

25.01. Cubansk aften
Kom med, når forstander Nikolai Seidelin inviterer indenfor til en aften, der emmer af cubansk kultur. Nikolai Seidelin har rejst i Cuba af flere omgange, og vil dele ud af sine oplevelser i den Caribiske republik. 

01.02 Internt arrangement

08.02 Internt arrangement: Samtykke v. Torben K. Jensen
Hvad betyder det egentligt, at vi i Danmark har fået en ny samtykkelov? Og hvad kommer den til at betyde i praksis? Denne aften vil lektor i politik, Torben K. Jensen, gøre os klogere på begrebet “samtykke” og alle dets nuancer. 

22.02 Det kinesiske skattekammer
Bliv begejstret og forundret, når Pierangelo Pompa tager dig med på tur ind i det mystiske, kinesiske rige. 

01.03 Internt arrangement

08.03 Fra Venezuela til Flade
Oso Souki Bracho er til daglig Permakulturlærer på Højskolen Mors samt landmand i sit eget økologiske landbrug i Flade. Men sådan har det ikke altid været: Vi skal nemlig ikke mange år tilbage, før Osos liv så helt anderledes ud, som beboer i en lille bjerglandsby i Venezuela. Hør om Osos opvæskt i Venezuela og hans vej til Flade denne onsdag aften. 

15.03 Grundtvig og kvinderne
I dette performanceforedrag med musik og fællessange vil, tidligere forstander på Vestjyllandshøjskole og nuværende underviser på Højskolen Mors, Else Mathiassen, dykke ned i de kvinder, der omgav ham og spillede en afgørende rolle for hans liv. 

FREDAG D. 24.03 Ekstraordinær højskoleaften m. danseworkshop v. Eric Mendez
Få gang i hofterne, når danser og musiker Eric Mendez besøger Højskolen Mors. En aften, du ikke vil gå glip af!

29.03 Filmaften

05.04 Internt arrangement: Ungarsk aften

19.04 Yellow Map – jazzkoncert v. Liss Wessberg og Lennart Ginmann
Lis Wessberg har gennem en mangeårig karriere slået sig navn fast som en af danmarks førende basunister. Denne aften vil hun og Lennart Ginmann tage os på tur i deres melankolske, inderlige og livsglade univers, når de vil spille numre fra albummet “Yellow Map” . 

03.05 “At flygte til et nyt fædreland” – foredrag v. Rhasem Nielsen

10.05 Madame Nielsen: Foredrag & performance
I 2001 begik Claus Beck-Nielsen selvmord på sin egen identitet, og i en lang periode viste forfattereb sig ikke som andet end karakterer i bøger med forsider prydet med pseudonymer som clausbeck-nielsen og firmaet Das Beckwerk. Dette var dog kun indtil, at Madame Nielsen i 2014 dukkede op med romanen “Den endeløse sommer”. Denne aften får Højskolen Mors besøg af en af Danmarks absolut mest markante litterære personligheder, nemlig selveste Madame Nielsen. En aften, du ikke vil gå glip af! 

17.05 Dostojevskijs liv og værk v. Nikolai Seidelin
I Moskva bliver der i 1821 født en lille dreng, Fjordor Mikhajlovitj Dostojevskij. Denne lille dreng skal vise sig at ændre den måde, vi tilgår litteratur, opfatter verden og anskuer den menneskelige psykologi. Bliv klogere på en af forgængerne for eksistentialismen, når forstander Nikolai Seidelin dykker ned i den russiske forfatters liv og virke. 

24.05 Fransk aften v. sangerinde Barbara Tholozan
Fransk kærlighed er noget helt særligt, og den kan du få lov at opleve på egen hånd, når sangerinde Barbara Tholozan giver dig en indføring i den storladne, franske forelskelse, hjertesorg og alt derimellem. 

31.05 TBA

Højskolen Mors | Salgerhøjvej 36 | 7900 Nykøbing Mors | Denmark 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Phone: +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN