fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Permakultur

Vil du lære at leve mere bæredygtigt? Gøre dit klimaaftryk på planeten mindre? Blive klogere på Zero Waste? Så er Højskolen Mors’ fag om Permakultur måske noget for dig. I Permakultur arbejder vi med at skabe en vedvarende og bæredygtig kultur. Vi skal nørde maks ud med jord under neglende, hø i håret, fuglekvidder i ørene, grønkål mellem tænderne og et glimt i øjet. Vor tids økologiske-, biodiversitets- og klima krise kræver løsninger på, hvordan vi producerer mad, behandler vores jord, og hvor vi får energien fra – og det er lige præcis den løsning, du kan blive klogere på, hvordan du skaber, i Permakultur på Højskolen Mors. 

Permakultur er en helhedsorienteret designmetode, som kan give svar på samtidens udfordringer. I permakultur-faget kommer vi omkring økologi, landskab, anlæggelse, flerårige planter, havedyrkning, arkitektur og skovlandbrug med det formål at skabe alsidige og bæredygtige livsformer præget af mangfoldighed og stabilitet. På Højskolen Mors har vi anlagt vores egen have, som udelukkende dyrkes efter perma-principper, og dermed er der grobund for at få permakulturens filosofi under neglene allerede fra aller‘ første dag på dit ophold. 


Permakulturens metoder, værktøjer, redskaber og glæde ved at skabe noget sammen og dertil stoltheden over at gøre en vigtig forskel, er noget du kan tage med hjem fra højskolen og ud i verden og anvende. 

Så pas på – det kan ændre hele dit livssyn og forhold til naturen!

Oso Souki Bracho

Oso Souki Bracho

Underviser i Permakultur

Siden Oso for mere end 20 år siden var til sit første kursus i Permakultur, har hans hjerte banket for økologi, grøn energi, selvforsyning og lokale råvarer.
Oso boede i flere år i København, men kunne mærke, at han fra sin lille lejlighed ikke kunne gøre det, han brændte for, for klimaet – at sortere skrald var simpelthen ikke nok! Derfor flyttede Oso og hans familie til Mors og påbegyndte deres økologiske, bæredygtige landbrug, der tager udgangspunkt i perma-principperne. Oso er derfor mester til at undervise praktisk og hands on i Permakultur.

Oso brænder for at motivere højskolens elever til at leve mere bæredygtigt og for at skabe en madkultur på Højskolen Mors, der bidrager positivt til klimaet, miljøet og den grønne omstilling.

Tlf: 50327817

Email: ososouki@gmail.com

 

Caroline Gylling

Caroline Gylling

Praktikant i Permakultur og Vild Mad

Når der er mudrede fodspor gennem spisesalen, er der stor sandsynlighed for, at det er Caroline, der står bag dem. Caroline er nemlig oftest at finde blandt grønkål, brombær og vådt jord nede i permahaven.
Caroline er igang med en uddannelse som miljøingenør, og har en stor drøm om at gøre en forskel i den aktuelle klimakamp. Netop hendes entusiasme omkring klima, bæredygtighed og at leve i symbiose med naturen, er nogle af de værdier, Caroline dagligt smitter vores elever med.

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693 • EAN:5790002725647

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN