fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

VALUES

What is the values on a Danish Folk High School? 

 

Community, freedom and immersion!

 

On our . the creative human being is in the center. We want to create space for the poetic and artistic, we want to expand our horizons historically and philosophically, we want to sharpen our reflection and judgment through conversation and contemplation. There must be room to explore how to deal with the challenges that our contemporaries pose to us. We want to be a place with human spaciousness, great professional pride and work actively with sustainability.

We work to expand the freedom for the individual through empowerment in all areas of life, through knowledge and skills, in party and everyday life, in poetry and prose. A place where courage, enlightenment and viability are the core. We want to create a place where there's great possibility to think big thoughts, where there is room for the lively conversation, carried by mutual respect.

We want to create a space for democratic dialogue, where you learn to listen to those with whom you disagree. A community where you can experiment and play - where there is room for error, and where you can challenge each other and yourself.

Højskole musik
Magnus permakultur højskole F23

Vi vil gerne, at man bliver rustet til at iværksætte projekter og tage ansvar for det demokratiske samfund, vi er en del af. Vi vil gerne, at elever og kursister drager ud i verden og forplanter det, de har fået med af livslyst, indsigt og kunnen i de sammenhænge de bliver en del af uden for højskolen. På samme måde kan højskolen blive en platform, som gamle elever og kursister kan vende tilbage til og bruge senere i deres liv. Mennesket er allerede sat i en verden, i en natursammenhæng, og er selv natur. Det er en natur, vi aktivt skal vi tage vare på – derfor er bæredygtighed en naturlig del af grundlaget for Højskolen Mors. Højskolen Mors er også en egnsskole. Vi har en vidunderlig og enestående natur, og vi vil gerne formidle og bruge den egn, som vi er en del af med dens specielle natur og kulturtraditioner, så højskolen fremstår lokal forankret. Vi skal være et sted, der er åbent for naboer og skolekreds samt være en aktiv medspiller for kommunen. At tage på Højskolen Mors er at tage til en ø, der er revet ud af tidsstrømmen, for at den bedre kan spejle og reflektere samtiden.

BOOK A VIRTUAL TOUR

Højskolen Mors | Salgerhøjvej 36 | 7900 Nykøbing Mors | Denmark 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Phone: +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693 • EAN:5790002725647

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN