fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Filmanalyse

Hvorfor skal du vælge filmanalyse 

Har du gennemført Netflix mere end én gang, kan du navnene på samtlige Tarantino film, eller er du bare tosset med filmens univers? I Filmanalyse kan du blive meget klogere på de magiske, levende billeder. Hvad betyder musik for film? Hvad bidrager forskellige filmiske perspektiver til? Hvordan får film en bestemt følelse frem i seeren? Alle de spørgsmål, og mange flere, vil du komme til at arbejde med, når du og dine filmvenner mødes i undervisningslokalet til Filmanalyse på Højskolen Mors. 

I faget gennemgår vi filmklassikere i forskellige genrer. Vi skal diskutere og analyserer deres opsætning og sætte dem i et kulturelt perspektiv. Vi vil diskutere filmens udtryk og virkemidler, og hvilket indtryk filmen gør på os, samt de spørgsmål den igangsætter.  Der er med andre ord lagt op til mange timer i godt selskab med store filmkunstnere, gode film, gode samtaler og nye opdagelser.

Hvis du vil have et helt højskoleophold, der centrer sig om film, kan du faktisk få film på skemaet hver dag – du skal blot vælge Film som hovedfag, og supplerer faget med sidefagene Filmanalyse og Videokunst.

 

Johannes G. Thomsen

Johannes G. Thomsen

Underviser i Filmanalyse

Johannes er uddannet filminstruktør fra Super8 og har flere års erfaring som underviser bag sig, bl.a. fra Station-Next og Askov Højskole. Han elsker, når elevernes ambitioner får vokseværk under en medrivende filmproduktion. Der er ikke det om film, Johannes ikke ved. Han har stået på samtlige sider af kameraet (okay, måske ikke så meget foran), men med en baggrund som både filminstruktør, filmproducer og manuskriptforfatter, er der få film relaterede ting, du vil kunne spørge Johannes om, uden at få et (lidt langt, og måske lidt nørdet) kvalificeret svar!
Udover filmproduktion er Johannes også tosset med sportsverdenen, dyreriget og livets store spørgsmål…

Mail:
jg@hojskolenmors.dk

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN