fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Skuespillerens ABC

Derfor skal du vælge Skuespillerens ABC

Skuespilleens ABC er en sidefag, der henvender sig til både dem, der har teater som hovedfag, men også til alle de andre, der vil få de fundamentale referencer og redskaber for at forstå skuespil som kunstnerisk, historisk, kulturelt og socialt fænomen, opleve teater- og filmskuespil med nye briller, kunne forklare og analysere forskellige skuespilstiler eller tekniker.

 

Faget præsenterer de fundamentale begreber og figurer, som er grundlaget for skuespil i den vestlige moderne tradition, men også i andre kulturer og tidsælder. Undervisning består af både teoretiske og historiske, billedbaseret lektioner, samt enkelte, konkrete øvelser, der kan give en direkte og kropslig fornemmelse af de konkrete emner og tekniker.

 

Med udgangspunkt i teaterantropologien, som er den disciplin der definerer teoretisk hvad skuespillet er, vil vi snakke om (og smage lidt af…) fascinerende personligheder som Stanislavski, Artaud, Brecht, Grotowski, Barba, Strasberg.

Vi vil skabe et overblik over de mest brugte skuespilmetodologier, og vil kigge på hvordan verdens andre store kulturer har tænkt og praktiseret skuespillet, med særligt henblik til de store asiatiske teaterlande: Kina, India, Japan.

Vi vil fortælle om nogle teatralske grundlæggende myter som Commedia dell’Arte og det græske teater.

Vi vil definere den tekniske betydning af nogle begreber, som vi bruger hele tiden uden en virkelig teknisk forståelse: ”karakter”, ”improvisation”, ”interpretation”, ”følelser”….

Vi vil også kigge på hvordan skuespillet bliver anvendt i de mest forskellige situationer og med de mest forskellige formål: kunstneriske, politiske, sociale, religiøse.

 

Skuespillerens ABC hænger naturligt sammen med hovedfagene Teater og Film (samt sidefagene Performance, Stemmetræning, Dans)

men den henvender sig uden problemer til alle de nysgerrige.

Pierangelo Pompa

Pierangelo Pompa

Højskolelærer i Teater, Scenekunst og Skuespil

 “At se den enkelte udvikle sig menneskeligt og kunstnerisk er det, der giver mening i mit arbejde. Teaterundervisningen skal være spændende og overraskende” Pierangelo er teaterunderviser, instruktør, teaterforsker og dramaturg. Han har som teaterinstruktør stået i spidsen for det eksperimenterende teater, Altamira siden 2010, og han var i en årrække instruktørassistent for den berømte teaterinstruktør Eugenio Barba på Odin Teatret. Derudover har han undervist ved teatre og universiteter i Rom, Grenoble, Teheran, Beijing, Aarhus og lokalt på Limfjordsteatrets talentlinje.

Pierangelo underviser også på forberedende kurser til optagelsesprøver på Den Danske Scenekunstskole.

 

Måske er du også interesseret i

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN