fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Hva’ så verden? 

Hvorfor skal du vælge Hva’ så verden?

Klimakrise og demokratiet
Vil du være med til at tage 
livtag med de helt store politiske udfordringer som klimakriserne, voksende økonomiske ulighed, digital overvågning og vores liberale demokratis udfordringer. Blive klogere på, hvad bør gøres, hvem har interesser i status quo og hvem i forandring, hvem har magt, hvem vinder kampen om at definere problemet, og hvad magter vi egentlig selv at gøre?

     

En guide til forståelse af magt i Hva’ så verden? 

I alle fællesskaber findes interesser, magt og strategisk kommunikation. I Hvad‘ så verden kommer du til at være med til at studere politiske taler og magtens mange ansigter, og du bliver god til at få øje på ’det politiske’ og bedre til at definere, formulere og varetage dine egne politiske interesser.   

   

Politisk kultur
Undervejs undersøger vi hvor vores egne politiske holdninger kommer fra, fordyber os i vores fælles politiske kultur og får styr på, hvor partierne kommer fra, hvad de står for – til hjælp til næste valg – og hvordan det danske politiske system virker.  

Undervisningen er undersøgende, analyserende og diskuterende og med oplæg fra både lærer og elever. Hver uge leverer eleverne på skift aktuelle nyhedshistorie og politisk udspil til politisk diskussion. 

 

Mød politikere og inspirerende meningsdanner

I foråret 2022 havde vi bl.a. besøg af Marlene Wind som er professor i statskundskab og leder af Center for Europæisk Politik ved Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet og den politiske kommentator Jens Ringberg.

   

Drømmer du om at læse Statskundskab? Vores underviser Torben er tidligere lektor på Statskundskab på Aarhus Universitet, og kan derfor hjælpe med at klæde dig på til dit videre forløb i Statskundskabens- og politikkens-verden. 

Nicolai Westmark

Højskolelærer i Hva' så verden

Nicolais interesse kan sammenfattes i to ord: Samfund og eksistens. Hvilke forventninger, rammer og bånd skabes af samfundet? Og hvordan finder vi mening i det?

Nicolai er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, og efter en tid i Social- og Ældreministeriet og som underviser på Silkeborg Højskole har Nicolai slået kløerne i det samfundsfaglige område på Højskolen Mors. Nicolais undervisning bærer præg af hans enorme nysgerrighed samt lyst til at være nærværende og til stede i alt hvad han gør.

 

Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

Mail: info@hoejskolenmors.dk 

Tel. +45 88 77 97 20

cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693

©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN