fbpx
}

mandag til fredag: 08.00 - 14.00

info@hoejskolenmors.dk

Teater & Scenekunst

Derfor skal du vælge Teater og Scenekunst

 

Hovedfaget Teater er forløb i de grundlæggende tekniske principper i skuespil og dramaturgi, samt forskellige typer kreative processer. Det er en opdagelse- og selvopdagelsesrejse igennem den teatralske værktøjskasse.

Faget handler om nærvær og udtryk, teknik og leg, disciplin og improvisation, krop og sprog, gruppearbejde og kollektiv skabelse. Vi arbejder med både TRÆNING og KREATIVE PROJEKTER, i en intens og fokuseret stemning, hvor et trygt og intimt gruppeforhold er altafgørende, og alt hviler på både den individuelle frihed og den fælles ansvarlighed. Vi vil være grænseoverskridende, men på en spændende og lærerig måde.

 

træning og teknik

 

 • Træning giver en kropslig oplevelse af skuespillens fundamentale redskaber og principper, med elementer fra forskellige teknikker og teatertraditioner (Stanislavski, Grotowski, teaterantropologi, Viewpoints, Suzuki, pantomime, klovn, maske, fortælling, teatersport m.m.).
 • Vi arbejder både individuelt og kollektivt med:

  • FYSIODRAMATIK: energi, intention, handling, relation, partitur, musikalitet, rum
  • STEMMEDRAMATIK: ord og stemme som handling
  • FIGUR OG KARAKTER: komposition, psykologi
  • TEKSTARBEJDE: hukommelsesteknikker, skuespillerens dramaturgi, interpretation, tekst/undertekst
  • IMPROVISATION: med krop, rekvisit, sprog, situation, benspænd m.m.

Fagligt niveau

 

 • Faget er designet til både den ambitiøse unge skuespiller, der vil forberede sig til en adgangsprøve, og den person, der vil prøve sig af i noget fuldstændig nyt eller lærer teater at kende. Selv om der er ingen ”adgangskrav”, sætter vi et højt fagligt og teknisk niveau. Uanset om man vil uddanne sig som skuespiller, eller bare er fascineret af den dramatiske brug af kroppen og stemmen, gerne vil blive bedre til at stå foran et publikum eller lave filmskuespil, vil man få nye redskaber og blive inspireret. 

  UNDERVISER I TEATER & SCENEKUNST

  UNDERVISER I TEATER & SCENEKUNST

  PIERANGELO POMPA

   “At se den enkelte udvikle sig menneskeligt og kunstnerisk er det, der giver mening i mit arbejde – teaterundervisningen skal være spændende og overraskende”. Pierangelo er teaterunderviser, instruktør, teaterforsker og dramaturg. Han har som teaterinstruktør stået i spidsen for det eksperimenterende teater, Altamira siden 2010, og han var i en årrække instruktørassistent for den berømte teaterinstruktør Eugenio Barba på Odin Teatret. Derudover har han undervist ved teatre og universiteter i Rom, Grenoble, Teheran, Beijing, Aarhus og lokalt på Limfjordsteatrets talentlinje.

  Pierangelo underviser også på forberedende kurser til optagelsesprøver på Den Danske Scenekunstskole.

   

  Højskolen Mors • Salgerhøjvej 36 • 7900 Nykøbing Mors 

  Mail: info@hoejskolenmors.dk 

  Tel. +45 88 77 97 20

  cvr. nr. 40073507 • Reg. 9133 Kontonr. 0002000693

  ©Hoejskolenmors.dk | Web design: RADESIGN